Un incendi va cremar matolls a prop del Castell. Foto: Defensem el Castell

Fa temps que des de la plataforma Defensem el Castell de Bellvís denuncien que part de l’entorn del castell continua molt brut i abandonat. Ara, la situació s’ha agreujat i, a principis de mes, alguns veïns van detectar la presència de rates a la zona més propera als habitatges que hi ha al costat de l’històric edifici. Per això, des de l’entitat reclamen a l’Ajuntament que continuï amb les tasques de neteja que van fer mesos enrere i que aquestes es facin a tot l’entorn i no només a la part que es veu des del carrer.

Des de la plataforma expliquen a Línia L’H que el consistori s’ha compromès a atendre les seves reclamacions i que una de les possibles solucions perquè els treballadors puguin arribar a la part de darrere del Castell seria tirar a terra un dels murs que hi impedeix l’accés.

L’entitat explica que, per part del regidor Cristian Alcázar, hi ha “molt bones paraules, però no hi ha fets” i afegeixen que el que cal és “que la neteja sigui contínua”, que es faci manteniment i prevenció.

De fet, aquesta reclamació no és nova. L’entitat fa mesos que advertia al consistori que calia netejar tot l’entorn del Castell, i no només la part de davant, perquè la vegetació i les escombraries s’hi estaven acumulant.

Això va provocar que, a mitjans d’agost, es declarés un incendi a tocar del Castell que va acabar cremant uns 200 metres quadrats de vegetació.