Un dels parcs, ple de forats i altres deficiències. Foto: Twitter (@RubenCasellas)

El mal estat dels parcs infantils de la ciutat és una epidèmia que s’escampa pels barris. Santa Eulàlia se suma a la denúncia que Línia L’H va fer el mes passat de la situació en què es troben diferents espais de jocs infantils als barris de Collblanc i la Torrassa.

Una d’aquestes zones de joc és la que hi ha a tocar de la plaça Europa, entre la Gran Via i el carrer Igualtat, just darrere de les oficines de l’empresa constructora Copisa. En aquest espai, els veïns denuncien que el terra de cautxú està molt vell i desgastat i això, sumat a les inclemències meteorològiques, provoca que es vagi desenganxant i trencant-se per l’ús, creant forats a l’àrea de joc que poden ser perillosos pels infants.

De fet, aquesta situació ja fa temps que s’arrossega. Al setembre, Esquerra Republicana va presentar una pregunta al Ple per saber si el govern municipal tenia previst prendre alguna mesura per tal d’arreglar el parc. Des de l’Àrea d’Espai Públic, el consistori va respondre que feia el manteniment habitual en funció dels desperfectes que es van produint per tal de mantenir la seguretat de l’espai i afegia que, en els últims tres anys, s’hi han fet fins a 38 actuacions de manteniment.

En la mateixa resposta, el govern local va anunciar que estudiarà, juntament amb veïns i tècnics municipals, el disseny d’un nou parc infantil a la zona.

Un altre dels parcs que també presenta deficiències greus és el que està ubicat a la confluència dels carrers Jerusalem amb Herrero, on el cautxú que cobreix la superfície de jocs també està desgastada i foradada.