Visitants a l’edició del Mobile de l’any passat. Foto: Mariona Puig / ACN

El Mobile World Congress “està a casa seva”. Així de contundent es va mostrar l’alcaldessa Núria Marín davant les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que en un esmorzar informatiu va dir que farien tot el possible perquè el congrés de telefonia mòbil anés a la capital espanyola.

Marín considera que les declaracions de la líder del PP són “molt desafortunades” i li va recriminar que no s’ha de competir entre ciutats del mateix país, sinó que s’ha de cooperar davant la competència que hi ha amb capitals internacionals com París.

SUPORT TRANSVERSAL
Tots els partits van tancar files amb el Mobile. En una moció conjunta presentada per Esquerra Republicana i el PSC al Ple del mes de gener, tots els partits van refermar el seu compromís i el seu suport institucional perquè el congrés de telefonia mòbil continuï a la ciutat.

El document, que van aprovar tots els partits excepte els comuns, que es van abstenir, també demana que la Fira es converteixi en un referent internacional en l’organització d’esdeveniments que contribueixin a desenvolupar econòmicament el territori.

ALTRES PROBLEMES
El que no van aconseguir les declaracions de Díaz Ayuso tampoc ho aconseguirà el coronavirus. Tot i que en un primer moment algunes veus van apuntar que el congrés es podria suspendre pel virus que ha aparegut a la Xina, l’organització i la Generalitat han assegurat que el Mobile se celebrarà amb tota normalitat entre els dies 24 i 27 de febrer.