La Guàrdia Urbana i els Mossos treballen conjuntament perquè es compleixi el confinament. Foto: Ajuntament

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han tancat 200 bars i cafeteries durant el cap de setmana que, tot i l’ordre de tancament anunciada per la Generalitat i per l’Estat, continuaven amb els locals oberts al públic oferint els seus serveis. De fet, els agents de la policia catalana van denunciar, ahir a la nit, el propietari i el client d’un bar de la ciutat. Els Mossos els van multar perquè el client estava a l’establiment i li va demanar un conyac al propietari i aquest, incomplint el decret d’alarma, li va servir.

A més, els agents dels dos cossos de seguretat han sancionat 190 persones a la ciutat des que es va decretar l’estat d’alarma i es van limitar al màxim els desplaçaments. Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van presentar les denúncies perquè la gent estava fent activitats que no estan permeses. Segons el decret anunciat pel govern central, els ciutadans només poden sortir al carrer per anar a treballar, per anar a comprar productes de primera necessitat, per anar a cuidar a una persona dependent o per causes de força major.

L’ordre de confinament i de tancaments de bars, restaurants i cafeteries és una recomanació dels metges i científics experts en la matèria, que asseguren que si es redueix al mínim el contacte entre persones, serà molt més fàcil controlar l’expansió del coronavirus Covid-19 i aconseguir frenar la pandèmia tan aviat com sigui possible. Aquest mètode ha funcionat a Wuhan, a la Xina, origen del focus.