L’alcaldessa Núria Marín ha donat noves dades sobre el brot de coronavirus a la ciutat. Foto: Àlex Recolons / ACN

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha donat aquest migdia una nova xifra d’infectats per Covid-19 a la ciutat, que ara ja són 300.

Segons Marín, les dades facilitades per Salut durant el cap de setmana no es corresponien amb la realitat: “Ni partíem de 30 casos ni en teníem 100”. L’alcaldessa, però, ha evitat polemitzar i demana al Govern de la Generalitat reforçar l’atenció primària, amb l’ampliació dels horaris dels CAPs, per tal de controlar el brot.

Marín ha explicat que una part dels contagis prové del Club de Polo de Barcelona i que també hi ha casos provinents d’un vol internacional i d’una residència, a banda dels positius en nuclis familiars. “La procedència del contagi és diversa”, ha admès, alhora que ha afegit que la població més afectada per aquest brot són els joves.

Per fer-hi front, a nivell municipal l’Ajuntament ha aprovat un seguit de mesures, que s’afegeixen al tancament de pistes esportives a l’aire lliure, que ja es va ordenar diumenge. S’anul·len les activitats d’esport col·lectiu, es tanquen les pistes de petanca i es recomana a bars i restaurants prioritzar l’ús de les terrasses.

“El volum de casos comença a ser important, cal un toc d’atenció a tota la ciutadania”, ha alertat Marín. “El coronavirus no ha marxat”, ha conclòs l’alcaldessa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que en les pròximes hores es prendran mesures més estrictes a l’Hospitalet, però no ha concretat més. Ahir Torra va admetre preocupació per aquest brot però aleshores va descartar un confinament perimetral com el del Segrià.