L’Escola Pau Vila, al barri de La Florida. Foto: Arxiu

Els infants que estudien a l’Escola Pau Vila van sortir al carrer, dijous 31 d’octubre, per reclamar un barri més net. Els nens i nenes es van manifestar pel carrer Menorca per demanar als seus veïns i veïnes que no embrutin els carrers del barri llençant escombraries a terra i cometent actes incívics, com no recollir els excrements dels animals de companyia.

La protesta va rebre el suport de les mares i pares dels alumnes així com el dels agents cívics de la ciutat, que com explica L’HDigital, van repartir fulletons informatius durant la manifestació dels estudiants. L’acte es va acabar amb un concert del grup de corda dels estudiants de sisè.

ARRENCA EL PLA D’ENTORN
La manifestació es va acabar amb un concert del grup de corda dels alumnes de sisè, un dels projectes que s’emmarquen dins la iniciativa Fem Tàndem.

Aquest és un dels projectes que s’impulsarà gràcies al nou Pla Educatiu d’Entorn 0-20, que a La Florida s’ha posat en marxa aquest curs.

De fet, la manifestació també pot servir d’exemple, ja que l’objectiu d’aquest tipus de plans és que els alumnes s’impliquin en el desenvolupament de l’entorn social dels seus centres per tal d’afavorir la seva educació.

Un altre dels projectes que ha arrencat aquesta tardor és la nova Escola de Vida, una escola per a adults que promou un model de comunitat d’aprenentatge que exigeix que els alumnes i la resta de veïns tinguin una participació activa. Aquesta nova escola s’integra dins el Pla Integral les Planes-Blocs Florida.