L’hospitalenca Anna Simó davant dels magistrats del TSJC. Foto: ACN

L’hospitalenca Anna Simó ha estat condemnada a un any i vuit mesos d’inhabilitació per desobediència. L’exregidora i exconsellera d’Esquerra Republicana ha estat jutjada pel Tribunal Superior de Justícia per formar part de la Mesa del Parlament que va permetre els debats sobre el referèndum de l’1 d’octubre durant la tardor del 2017. Simó ha estat condemnada perquè, durant aquella legislatura, va ser membre de la Mesa.

A més de la inhabilitació, que impedeix que Simó tingui un càrrec públic electe durant vint mesos, el TSJC també la condemna a pagar una multa de 30.000 euros. En el mateix judici també han estat condemnats Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, que també formaven part de la Mesa del Parlament com a representants de Junts pel Sí. En canvi, la diputada de la CUP Mireia Boya ha estat absolta.

En declaracions a Línia L’H a principis de juliol, dies abans que comencés el judici, Anna Simó ja va explicar que afrontava la cita amb els tribunals amb “escepticisme” perquè el Suprem ja havia marcat “doctrina”. Com va fer davant dels magistrats, Simó va defensar en aquesta publicació que no havien comès cap delicte, sinó que havien vetllat i protegit pel dret dels diputats.