El Sindicat aturant un desnonament a la ciutat. Foto: Twitter (@sindicatLH)

El Sindicat de Llogateres de l’Hospitalet considera que el govern de Núria Marín “es posiciona sistemàticament en contra” de qualsevol proposta per “garantir el dret a l’habitatge” i diu que l’actuació en matèria d’habitatge de l’Ajuntament és “vergonyosa”.

Així de contundent és la resposta del col·lectiu després que el PSC votés a favor d’una moció de Ciutadans per crear un pla contra l’ocupació il·legal, que proposa que es faci un cens d’habitatges ocupats a la ciutat. El Sindicat diu que aquesta mesura “encobreix els grans propietaris que mantenen habitatges buits per especular” i afegeix que així es criminalitza “especialment dones vulnerables amb fills a càrrec”. També recorden que el 75% dels ocupes venen d’un desnonament anterior o no tenen prou ingressos per accedir a un habitatge.

Per això, reclamen al govern municipal que “faci un gir de 180 graus” en l’atenció a les famílies que són desnonades fent servir els pisos buits “rescatats amb diner públic que la banca està malvenent a fons d’inversió” i es posicioni a favor de regular els preus dels lloguers.

De fet, Esquerra va presentar una moció perquè l’Ajuntament apliqui la llei que regula els preus del lloguer que va aprovar el Parlament. El text proposava declarar la ciutat àrea de mercat d’habitatge tens per poder tenir eines per regular i limitar els preus dels lloguers, que s’han disparat els darrers anys a la ciutat. La moció no es va aprovar pels vots en contra del PSC, Ciutadans i el Partit Popular.

Pisos de protecció oficial a Sanfeliu

La cooperativa Llar Unió Catalònia, del sindicat UGT, impulsa la construcció de 52 pisos de protecció oficial en una promoció que s’està fent al número 109 del carrer de l’Estronci, al barri de Sanfeliu. Aquesta promoció forma part del projecte urbanístic del nou sector Porta Sanfeliu.