El premi literari que organitza La Bòbila arriba a la 13a edició. Foto: Arxiu

Xifra rècord d’inscripcions al premi literari de novel·la negra organitzat per la biblioteca La Bòbila, l’Ajuntament i Roca Editorial. 227 escriptors han presentat l’obra a la tretzena edició de l’L’H Confidencial, després que l’any passat el concurs quedés desert i els organitzadors decidissin canviar-ne les bases perquè no tornés a passar. El jurat del premi, que està dotat amb 12.000 euros, se sabrà durant el mes de maig.

A més del rècord d’inscripcions, aquest any també ha pujat el nombre de dones que han presentat la seva obra al premi. Fins a 25 autores han enviat la seva obra al jurat, presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, que serà l’encarregat de decidir el premiat.

Ara, els membres del tribunal tindran fins al maig, quan es donarà a conèixer el veredicte, per deliberar l’obra guanyadora.

‘SECRETS DE BUTXACA’
A més del premi, aquest any La Bòbila també s’ha sumat a la BCNegra, que gira entorn de la novel·la negra. La biblioteca, la primera de l’Estat a tenir un fons especial de gènere negre i policíac, ha organitzat l’exposició “Secrets de butxaca”.

La mostra vol recuperar les novel·les populars, els famosos ‘bolsilibros’ que, des dels 50 i fins a finals dels 70, es venien als quioscos.

Gran part de l’exposició la protagonitzarà Francesc Caudet, l’escriptor que va morir el juny passat i que va publicar, a l’editorial Bruguera, fins a 1500 títols durant aquells anys. El dijous 21 de febrer es farà una taula rodona per conèixer en quines condicions treballaven els autors d’aquella època.