Estat de la masia de la Remunta, edifici protegit pel PEPPA antic. Foto: ERC

El govern de Núria Marín assegura que el nou Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, el PEPPA, estarà acabat abans del pròxim març. Així ho han assegurat fonts municipals a Línia L’H, que confirmen que la intenció del consistori és tenir aquest document, que ha de protegir i preservar els edificis més valuosos i significatius de la ciutat, enllestit durant el primer trimestre d’aquest any. Per això, també han explicat que el govern municipal convocarà una nova reunió amb partits, veïns i entitats ben aviat, però encara no té data.

Aquest anunci arriba després de les reiterades denúncies del mal estat de conservació d’alguns elements que ja estan protegits dins l’anterior PEPPA, com la masia de la Remunta o el Castell de Bellvís, o de l’enderroc d’altres indrets històrics de la ciutat no protegits com la vaqueria Rafel i l’inici de les obres a la Cosme Toda.

ESCEPTICISME
Tot i l’anunci de l’Ajuntament, entitats i partits de l’oposició critiquen la deixadesa dels diferents governs municipals del PSC envers els diferents edificis històrics de la ciutat.

A més, com apunta Ireneu Castillo, defensor del patrimoni local, la majoria aconseguida pels socialistes en les últimes eleccions municipals treu capacitat de pressió als partits de l’oposició, que els últims anys han portat diferents casos al Ple.

Un dels més actius ha estat ERC, que a finals d’any va denunciar l’abandonament de la masia de la Remunta, que espera una rehabilitació des de fa una dècada.