La masia de la Remunta és un dels edificis que, tot i estar inclòs al Pla antic, està en mal estat. Foto: ERC

El procés per elaborar el nou Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat (PEPPA) està “molt a l’inici” i es farà “donant veu a totes les persones i entitats que formen part de la comissió” que l’ha de definir. Així ho han expressat avui fonts municipals a Línia l’H, puntualitzant el que s’explicava en una notícia d’aquest mateix mitjà de fa pocs dies.

Concretament, el que s’ha compromès a fer el govern de Núria Marín al llarg d’aquest primer trimestre del 2020 és la reunió per reprendre els treballs de la comissió, però en cap cas el nou pla estarà enllestit en un període tan breu. “El nou PEPPA ha de ser una actualització de l’actual i ha de donar resposta a la creixent sensibilització ciutadana en aquest àmbit, però s’haurà de fer des del rigor tècnic i històric”, avisen les mateixes fonts.

En aquesta línia, i en referència a Can Trinxet, un dels focus de polèmiques pel que fa al patrimoni, des de l’Ajuntament s’avança que “d’aquí a dos mesos, com a molt tard, s’iniciaran els treballs de consolidació de l’estructura de la nau lateral” de l’antiga fàbrica, unes obres que es finançaran amb recursos de l’AMB. Un fet que demostra, segons les mateixes fonts, que el govern està conscienciat al respecte i que “es van fent coses”.

ESCEPTICISME
Tot i això, entitats i partits de l’oposició critiquen la “deixadesa” dels diferents governs municipals del PSC envers els diversos edificis històrics de la ciutat.

A més, com apuntava Ireneu Castillo, defensor del patrimoni local, en la notícia esmenada per aquesta, la majoria aconseguida pels socialistes en les últimes eleccions municipals treu capacitat de pressió als partits de l’oposició, que els últims anys han portat diferents casos al Ple.