Veïnes de la Torrassa passejant per un dels carrers del barri, un dels més afectats per l’augment dels contagis. Foto: Àlex Recolons / ACN

El jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona ha rebutjat la prohibició de les reunions de més de 10 persones anunciada ahir per la consellera de Salut, Alba Vergés, pels veïns i veïnes dels barris de Collblanc, la Torrassa i la Florida. En la resolució publicada aquesta matinada, el magistrat considera que aquesta mesura en concret “afecta directament un dret fonamental” consagrat a la Constitució, tal com recull l’ACN.

En aquest sentit, el jutge considera que es poden fer reunions de més de deu persones “si es respecten les obligacions imposades” i les mesures sanitàries en vigor. Aquí, però, el magistrat recorda que en aquestes trobades no hi poden participar persones “que presentin símptomes clars de la malaltia”. A més, com que la mesura anunciada per la Generalitat també incloïa celebracions, enterraments, casaments i serveis religiosos, el jutge de guàrdia considera que això també afecta la llibertat religiosa i, per això, considera que no hi ha “base legal” per donar-hi el seu vistiplau.

En canvi, sí que ha aprovat la resta de mesures, que recomanen reduir les sortides fora de casa a activitats essencials que no es puguin posposar i a reduir els contactes només a les persones amb qui es conviu al mateix habitatge. El jutge considera que aquestes mesures sí que s’adeqüen a les competències del Govern i als motius sanitaris per aplicar-les.

TORRA HO RECORRERÀ
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que els serveis jurídics del Govern presentaran un recurs contra la decisió del jutge de tombar la prohibició de les reunions de més de deu persones. En un comunicat de l’Oficina del President, Torra vol fer valer el decret-llei aprovat pel seu Govern dilluns al vespre.

El president assegura que són mesures “absolutament necessàries per frenar els contagis” i per això demana a tots els veïns i veïnes dels barris del nord de la ciutat afectats per la mesura que segueixin i respectin les mesures anunciades per Salut tot i la decisió dels tribunals.