Els impulsors de la primera edició del festival Filmserè. Foto: Arxiu

La segona edició del Filmserè, el festival de curtmetratges organitzat pels alumnes de l’optativa de cinema de l’Institut Eduard Fontserè, ja està en marxa. Segons explica L’HDigital, un dels objectius d’aquest any serà ampliar la presència al barri amb nous espais de projecció. Alguns dels espais que ja s’han confirmat, a més del Centre Cultural Ana Díaz Rico, són les biblioteques de la Florida i de la Bòbila.

Per aconseguir que els curts projectats arribin a més ciutadans, aquest any el festival també treballarà per fer més sessions de projecció perquè més veïns i veïnes puguin veure els films que competeixen al concurs.

De moment, el festival ja ha rebut més d’un miler de curtmetratges que volen emportar-se un premi en la competició oficial. És per això que els estudiants que l’impulsen ja estan treballant en el procés de preselecció per triar quins curts passen el tall per optar a algun dels premis, com per exemple el de millor curtmetratge, el de millor direcció o el premi que tria el públic, en què també participen veïns, entitats i associacions del barri.

Aquest projecte compta amb el suport del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida per tal de crear una xarxa entre veïnat i estudiants que enforteixi les relacions socials intergeneracionals del barri.