El jurat el va escollir perquè està “molt ben realitzat” però també per “posar el focus” en la impunitat de la repressió policial. Foto: Censurados Film Festival

El documental ‘Nosotros no olvidamos’ ha guanyat el premi a la millor pel·lícula al Censurados Film Festival de Lima. Es tracta d’un premi molt valuós per al llargmetratge produït per ACATS, que ha estat escollit entre més de mig miler de films en aquest festival de cinema internacional sobre drets humans. Per això, el director, Damià Puig, diu que se senten “molt contents i molt orgullosos” pel reconeixement.

Una de les membres del jurat, Mariana Tschudi, explica que triar un guanyador va ser una “decisió summament difícil” per la quantitat i la qualitat de tots els documentals i pel·lícules presentades. Finalment van escollir ‘Nosotros no olvidamos’ perquè consideren que està “molt ben realitzat, que té recursos molt interessants i que és molt emotiu”. Però el que més va agradar al jurat va ser el tema, la lluita durant tres dècades d’una família perquè l’assassinat d’un jove a mans d’un policia no quedi impune.

Per això també l’han volgut premiar, perquè consideren que cal “posar el focus” en la repressió policial, tant a Espanya com a tot el món, i esperen que aquest documental ajudi a posar fi a la impunitat en aquests casos.

En el discurs d’agraïment, Damià Puig va agrair el premi i va assegurar que aquest tipus de reconeixements els permeten arribar a molt més públic que, si no, no sabria que existeixen aquests tipus de casos. També va agrair el guardó Juanjo Álvarez, el pare de Pedro Álvarez, que fa tres dècades que lluita amb la seva família perquè l’assassinat del seu fill a mans d’un policia a l’avinguda Catalunya el desembre de 1992 no quedi impune.