Els veïns demanen més espais per passejar. Foto: Twitter (@AViVLaFlorida)

Els veïns i veïnes de La Florida fa temps que reclamen més zones verdes i espais públics lliures de cotxes per poder passejar pel barri. Com explica Pedro Luna, president de l’Associació de Veïnes i Veïns de La Florida, és una cosa que ja havien demanat “abans del confinament”, que “fa temps” que ho estan exigint al govern municipal, però que ara es fa més evident i necessari i, per això, ho tornen a reivindicar.

Al nord de la ciutat hi ha alguns dels barris amb més densitat de població de tota la Unió Europea. Això fa que “no sigui fàcil respectar les normes de distanciament social” marcades per les autoritats per evitar rebrots del coronavirus, com comenta Luna.

Davant d’aquesta situació, des de l’entitat veïnal tornen a posar sobre la taula propostes per millorar i facilitar la mobilitat de la gent del barri a peu, traient cotxes d’alguns carrers i fent que aquests siguin per a vianants. De fet, la falta de zones verdes i espais oberts sense cotxes per on passejar és una “queixa recorrent dels veïns”, com reconeix Luna.

MÉS ARBRES ALS CARRERS
També ho denuncien altres entitats com L’Hospitalet Verd, que asseguren que, a la ciutat, “pocs carrers garanteixen un espai per a vianants que compleixi amb el distanciament social” que exigeix el desconfinament marcat pel govern central.

Per això, diversos col·lectius demanen a l’Ajuntament que reconsideri el projecte d’arbrat i que no s’eliminin més arbres de les voreres sinó que es redueixi l’espai per als vehicles.