El cribratge massiu a l’Hospitalet dut a terme per Salut ha permès detectar 16 positius asimptomàtics. Foto: Ajuntament

Divendres 18 de desembre. Aquest és l’últim dia que es farà el cribratge massiu a l’Hospitalet. Així ho han anunciat el CatSalut i l’Institut Català de la Salut, després d’haver fet més de 4.700 proves a la ciutat. Com va explicar aquesta publicació, fins al 14 de desembre s’havien fet 4.768 proves i s’havien detectat 16 positius.

Així doncs, aquells que es vulguin fer proves als casals de gent gran de Pubilla Cases, de Sant Josep o de Provençana o a l’hotel d’entitats de la ronda de la Torrassa per descartar que són portadors del virus asimptomàtics hi han d’anar abans de divendres.

L’Ajuntament explica que els punts de proves continuaran en funcionament, però que deixaran de ser per a fer-hi proves sense cita per detectar asimptomàtics i passaran a atendre als pacients que hi vagin derivats pels seus CAP de referència.

L’índex de risc a la ciutat ha tornat a créixer i avui se situa a 284,46 quan ahir era de 257,46. Pel que fa a la Rt, la taxa de reproducció que indica a quantes persones pot contagiar un positiu, és d’1,31.