El nombre d’empreses que tanquen preocupa. Foto: Àlex Recolons / ACN

L’atur s’ha disparat a l’Hospitalet. Des de finals de març, el nombre de persones que s’han quedat sense feina ha crescut més d’un 13%, arribant a un total de 17.476 persones aturades el passat mes d’abril, segons les dades recollides per l’Observatori del Treball i Model Productiu. Això significa que, en un sol mes, 2.067 persones es van quedar sense feina a la ciutat. I si es compara amb la gent que es va apuntar a l’atur el mes de març, 1.024 persones, la xifra es va més que duplicar.

Així doncs, la crisi econòmica i social provocada pel coronavirus ja ha deixat més de 3.000 persones sense feina a la ciutat.

CAIGUDA DELS CONTRACTES
Aquestes dades coincideixen amb la caiguda de la contractació laboral que ha detectat el Fòrum Empresarial del Llobregat. Tant a la ciutat com al Baix Llobregat, entre gener i març s’han firmat un 30% menys de nous contractes. De fet, segons el mateix informe, aquesta xifra és encara més alarmant i s’enfila fins al 40,6% si s’analitza des de l’octubre fins al març.

La mateixa patronal també ha detectat que, fins a finals de març, el nombre d’empreses a l’Hospitalet i al Baix Llobregat havia caigut un 9%, amb 2.763 empreses que havien tancat des de finals del 2019.

Així i tot, des del Fòrum creuen que, de cara a l’estiu, la situació pot començar a millorar.