Motos aparcades sobre la nova vorera del carrer. Foto: Twitter (@oscar_m)

Les primeres queixes dels veïns i veïnes del carrer Francesc Moragas ja s’han pogut sentir després de la reforma urbanística que l’Ajuntament ha fet al tram que va del carrer Major a l’avinguda del Carrilet. Les obres, que van arrencar a principis d’any i que tenien un pressupost de més de 630.000 euros, han servit per renovar l’asfalt, per ampliar les voreres i per plantar nous arbres, canviar l’enllumenat del carrer i el mobiliari urbà, instal·lar nous embornals i retirar la instal·lació de cables elèctrics aeris, que se soterraran.

En el seu projecte, el govern municipal liderat per Núria Marín defensa que, amb aquesta reforma, el carrer ha guanyat 500 metres quadrats de vorera, ja que s’han fet voreres de més d’un metre i mig d’amplada, segons el que permet cada tram de via.

Però alguns veïns i veïnes denuncien que, amb aquesta ampliació, el que s’estan trobant són desenes de motos aparcades sobre la vorera. Els afectats asseguren que el problema és que, amb la reforma, el consistori no va fer gairebé cap zona d’aparcament per a motos i ara els usuaris d’aquests tipus de vehicles es veuen obligats a deixar-los sobre les voreres.

Aquesta situació, a més de dificultar el pas dels vianants, també complica la sortida dels cotxes que estan ben aparcats, com denuncia una persona amb mobilitat reduïda que té una plaça específica al carrer.

A més, altres veus critiquen que el govern municipal no hagi aprofitat les obres de reforma del carrer per construir-hi un carril bici.