Es destinen 69,50 euros per habitant a instal·lacions esportives. Foto: Arxiu

El govern de Marín destina més pressupost a instal·lacions esportives que a educació, habitatge i medi ambient en conjunt. Així ho diu un informe de l’Observatori de Serveis Urbans (OSUR), que ha analitzat l’evolució dels comptes de la ciutat els últims vuit anys.

Segons aquest estudi, l’Ajuntament destina 69,50 euros per habitant a instal·lacions esportives, més que la suma que es gasta en educació (47,63), habitatge (9,27) i medi ambient (1,97). Aquesta última xifra és tan baixa perquè l’any passat la partida dedicada a la protecció i la millora del medi ambient es va reduir un 74% en comparació amb el 2017. De les 21 ciutats que ha analitzat l’Observatori, l’Hospitalet és la que destina més diners a instal·lacions esportives, per sobre de la mitjana nacional, que és de 56,62 euros per habitant.

POCA INVERSIÓ
Un altre dels punts que destaca l’informe és que, d’entre les principals ciutats de l’Estat, l’Hospitalet és la que menys gasta en enllumenat públic. Si la mitjana és de 71 euros, el govern de Marín només hi dedica 10,35 euros per habitant.

Una altra de les partides que s’ha reduït els últims anys és la dedicada a recollida, gestió i tractament d’escombraries. Si fins al 2014 cada any s’hi destinaven 106 euros de mitjana per habitant, en aquest mandat la despesa s’ha reduït a 49 euros.

Des de l’Ajuntament argumenten que, si s’han fet més inversions en esports, és perquè és l’àmbit on es tenen plenes competències, a diferència de les altres àrees analitzades per l’estudi, i que l’esport és una aposta social que fomenta la inclusió.

EL PLE APROVA EL PRESSUPOST
Al Ple del desembre, el govern de Núria Marín va aconseguir aprovar els comptes per al 2019 gràcies als vots dels dos regidors no adscrits expulsats del PP.

El pressupost municipal per a aquest any serà de 247,9 milions d’euros, finançat en un 60% per ingressos propis. Tot i dependre dels impostos municipals, el govern també va aprovar reduir un 1,5% l’IBI, una mesura molt criticada per l’oposició, que considera que fer-ho a finals de mandat és electoralisme.