Un dispositiu dels Mossos d’Esquadra als Blocs Florida. Foto: ACN

L’ambient es va escalfar a la zona dels Blocs Florida les nits del 29 i 30 de març. No està clar com va començar, però el desplegament d’agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra el 31 va evitar que la cosa continués durant una tercera nit. Segons relaten diferents mitjans, sembla que el conflicte va començar el dia 29 al vespre, quan tècnics d’Endesa i els Bombers van ser rebuts amb una pluja d’objectes, pedres i escombraries.

La polèmica va arrencar quan els operaris i el cos de salvament van haver de desconnectar un transformador, ja que al costat s’estava cremant un matalàs i un contenidor i hi havia un alt risc d’incendi. Això va deixar sense llum uns quants veïns i es van començar a escalfar els ànims. L’endemà al vespre la tensió va tornar al barri i, segons diferents testimonis, hi va haver enfrontaments i crits entre veïns i els cossos de seguretat. Finalment, la presència de la BRIMO va calmar la situació.

“SITUACIÓ SOCIAL CRÍTICA”
El president de l’Associació de Veïnes i Veïns de La Florida, Pedro Luna, remarca que des de l’entitat no justifiquen aquestes actituds i afirma que no rebutgen la presència policial al barri.

Però també alerta que al barri hi ha una “situació social crítica” que pateixen molts veïns i avisa a les administracions que aquest rerefons social “està latent”. Per això reclama un reforç de les plantilles dels treballadors socials i més presència de mediadors i aprofita per recordar que l’origen dels problemes del barri no es poden explicar només per una “qüestió de delinqüència.”