Els dotze nous busos cobriran diverses línies de l’Hospitalet. Foto: AMB

L’AMB ha incorporat dotze nous autobusos que s’incorporaran a la flota del bus metropolità per prestar servei a les línies L16, M14 i M12. Es tracta d’una dotzena de vehicles híbrids, de manera que reduiran les emissions de gasos contaminats i micropartícules que contaminen l’aire i també rebaixaran el consum de combustible. Concretament, els nous busos gasten un 20% menys dels antics busos Euro 3 que substituiran.

Entre altres tecnologies, aquests nous vehicles de transport de passatgers també tenen el sistema Start-Stop, que atura el motor automàticament quan el bus està parat. Així doncs, a més de contaminar menys, també es reduirà el soroll i el fum que emeten quan estan aturats en una parada, carregant o descarregant passatgers, i molestaran menys als veïns i veïnes de les zones per on circulen les línies on serviran aquests vehicles.

Des de l’AMB expliquen que han pagat 3,6 milions d’euros per comprar aquests nous busos, que es van presentar ahir a l’Hospitalet en un acte que va comptar amb la presència de l’alcaldessa Núria Marín, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, i el tinent d’alcaldia de l’Hospitalet Pepe Castro. Poveda va explicar que l’ens invertirà 53,54 milions d’euros més per renovar 125 busos de la flota metropolitana i que la primera seixantena està previst que arribin durant el primer trimestre de l’any que ve.