Tots els participants a l’acte de signatura del Pacte de Ciutat de l’Hospitalet. Foto: Ajuntament

Un principi. Això és el que es van proposar que sigui el Pacte de Ciutat tots els signants del document en l’acte que es va celebrar ahir al vespre al Palauet de Can Buxeres. Que no sigui una foto fixa o tot quedi en paper mullat. La voluntat de partits, sindicats, empresaris i entitats ciutadanes és que la firma d’aquest acord que recull més de 200 projectes per a la ciutat per als pròxims tres anys es posi en marxa tan aviat com sigui possible perquè els més damnificats de la crisi social i econòmica ja en comencin a obtenir els primers resultats.

Per començar, l’Ajuntament ja hi destinarà deu milions del seu pressupost, quatre dels quals seran ajudes directes per a autònoms i un altre es destinarà a la dinamització comercial. En aquest sentit, l’alcaldessa Núria Marín va remarcar que tots aquells recursos que altres administracions destinin a la ciutat serviran per accelerar aquests projectes perquè es facin realitat.

El pacte marca un full de ruta per aplicar mesures en quatre àrees: urbana, social, econòmica i institucional, totes elles tenint en compte l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

Fruit del consens, diversos actors també van demanar que l’acord sigui viu i permeti adaptar-se a les noves necessitats que puguin anar apareixent en el futur.

El Pacte de Ciutat ha rebut el suport de tots els partits del Ple, els sindicats UGT i CCOO, les patronals AEBALL i Pimec, el Consell de Ciutat, entitats socials, culturals i educatives, la Federació d’Associacions de Veïns i l’Espai de Ciutadania.