L’entitat va reclamar l’accés a l’aigua davant l’Ajuntament. Foto: Twitter (@APE_Cat)

L’Aliança contra la pobresa energètica ha denunciat al Síndic de Greuges de Catalunya que l’Ajuntament de la ciutat “posa traves a les famílies en situació d’ocupació en precari que sol·liciten accedir a un comptador d’aigua”. L’entitat considera que això vulnera “l’accés universal al dret humà de l’aigua”.

Per exemplificar-ho, la plataforma va presentar als representants de la sindicatura una desena de casos en què famílies en risc d’exclusió residencial “no tenen garantit l’accés a l’aigua a les seves llars”. De fet, a finals de març, més d’una vintena d’entitats del territori van presentar una instància a l’Ajuntament per denunciar aquesta situació i reclamar solucions.

SITUACIONS EXCEPCIONALS
Des del consistori, el regidor Jesús Husillos nega que al municipi s’estigui vulnerant el dret d’accés a l’aigua. En aquest sentit, el regidor de Benestar Social explica que l’accés a l’aigua “és una situació molt interioritzada” pel govern local i explica que fa anys van firmar un acord amb Agbar per evitar els talls de subministrament.

Sobre els casos denunciats per l’entitat, Husillos explica que són “situacions excepcionals”. De fet, el regidor detalla que restablir el servei és fàcil, però que en els casos denunciats es tracta de demanar un nou accés en llocs on no s’està empadronat, cosa que no és tan senzilla de resoldre perquè s’ha de seguir un procediment administratiu que es pot “allargar”.