Un mur trencat al parc de la Torrassa. Foto: Twitter (@Sinapsis16)

Fanals que no fan llum, fonts sense aigua, mobiliari insuficient que es trenca, es retira i no se’n posa de nou i deixalles acumulades per tot arreu. Aquest és el panorama que hi ha al parc de la Torrassa i que ha provocat les queixes de diversos veïns i veïnes, que denuncien que el que havia de ser la gran zona verda del barri, un dels més densament poblats d’Europa i amb dèficit crònic d’espais oberts, està totalment abandonat per part del govern de Núria Marín.

El maig farà 22 anys que es va inaugurar el parc i l’ara alcaldessa, llavors una jove tinent d’alcalde de Collblanc i La Torrassa, deia que aquest espai havia de ser “un dels epicentres de l’activitat ciutadana del districte”. Llavors es va obrir als veïns i veïnes un espai de 17.000 metres quadrats i quedava pendent una segona fase de 15.800 metres quadrats que s’havia de fer més endavant.

Però dues dècades després el projecte no només està aturat, sinó que part del parc ha quedat mutilat per la construcció del nou camp de futbol municipal del barri. La zona verda que ara ocupa el camp s’ha traslladat al voltant del Transformador, un espai propietat d’Endesa i actualment tancat, de manera que els ciutadans no en poden gaudir. De fet, algunes entitats alerten del perill que aquesta zona verda es requalifiqui i s’hi acabi construint, perdent un altre espai obert en un barri on els veïns i veïnes denuncien que fan molta falta.

Si al barri falten zones verdes i espais d’oci i esbarjo a l’aire lliure, el problema encara és més greu per als infants amb problemes de mobilitat i diversitat funcional. Des de l’Associació Sumem posen d’exemple el parc infantil del carrer Sort, que tot i que s’ha reformat recentment no inclou cap joc adaptat i continua sent inaccessible per als nens i nenes que van en cadira de rodes.

Sigui com sigui, des de l’Ajuntament asseguren que el parc és accessible després de les obres que hi van fer el 2019, tot i que hi ha un esglaó a l’entrada.