La Comissió considera que l’Ajuntament de l’Hospitalet “ha vulnerat reiteradament el dret d’accés” a la informació pública. Foto: Arxiu

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha demanat que es posi en marxa un procediment sancionador contra l’Ajuntament de l’Hospitalet per una “infracció molt greu del dret d’accés a la informació”. Així es desprèn d’una resolució publicada per aquest organisme, que es dedica a atendre les reclamacions de la ciutadania quan no reben la informació pública que demanen.

La GAIP assegura que, veient els antecedents, “l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha vulnerat reiteradament el dret d’accés” a certa informació pública i assegura que es tracta d’una “infracció molt greu”. Per això demana que s’iniciï un procés sancionador “contra la persona que sigui responsable d’aquesta infracció”.

Sobre la informació concreta que es reclama, es tracta de diverses dades relacionades amb projectes fets per l’Ajuntament, qüestions sobre personal del consistori i d’empreses subcontractades i condicions laborals. La petició la va fer un sindicat, que després d’una primera mediació gestionada per la GAIP ja va aconseguir part de la documentació que reclamava.

El problema és que, després de gairebé un any, el consistori encara no ha respost la petició de documentació sobre la formació i les capacitats dels comandaments i sobre un estudi d’accés wifi amb dades tècniques. La Comissió ha reclamat a l’Ajuntament la informació o els motius pels quals encara no l’ha entregat, sense resposta. Per això aquest organisme ha decidit iniciar el procés sancionador contra el consistori.

Des de l’Ajuntament expliquen a Línia L’H que aquesta setmana donaran la informació demanada pels sindicats. A més, també estan analitzant l’expedient de la Comissió, que asseguren que “és molt complex”. La intenció de l’Ajuntament és respondre per què s’ha arribat a aquesta situació en els 30 dies que els dona la institució per contestar el requeriment.