L’advocat Benet Salellas confia que la investigació es reobrirà. Foto: Pau Massip

La família de Pedro Álvarez, el jove de 20 anys que va ser assassinat el 15 de desembre de 1992 a l’avinguda Catalunya, vol evitar que el cas quedi arxivat per sempre i que ningú pagui pel crim que va segar la vida del seu fill ara fa 27 anys. Per això, amb l’ajuda de l’advocat penalista Benet Salellas, ja han fet el primer pas i han demanat una sèrie de proves “objectives” al Jutjat d’Instrucció número 4 de la ciutat amb la intenció de “posar el comptador a zero” i evitar que el delicte prescrigui aquest 2020.

En roda de premsa, Salellas va explicar que, en primer lloc, han demanat que es busqui l’Opel Vectra blanc, el cotxe del principal sospitós, l’agent de Policia Nacional Jose María Segovia, per tal de buscar-hi rastres de sang. L’altra petició és que s’analitzi biològicament la bala i la beina que es van trobar al lloc dels fets per tal de “veure qui hauria manipulat l’arma”.

Finalment, també han demanat que els Mossos d’Esquadra actualitzin les proves de balística que es van fer en el seu moment, ja que l’informe del 1992 només és d’un foli on es diu que el tret no es va fer amb l’arma de Segovia. De fet, Salellas vol que la policia catalana assumeixi tota la investigació, que en el seu moment va fer el mateix cos de Policia Nacional del qual formava part el principal sospitós.

Tant la família com l’advocat es mostren esperançats que, amb la petició d’aquestes noves proves, el jutjat reobri la causa, que va ser arxivada el març del 2000, perquè els Mossos la investiguin.

RECORD PER A PEDRO ÁLVAREZ
L’anunci d’aquest nou camí judicial que pren el cas coincideix amb la manifestació de record per a Pedro Álvarez que s’ha convocat dissabte 14 de desembre a la plaça Universitat de Barcelona. L’endemà, a les 11 del matí, hi haurà l’ofrena floral que, anualment, es fa al punt de l’avinguda Catalunya on va ser assassinat.

Aquests homenatges se sumen al concert que es va organitzar el 30 de novembre a la plaça Granada, un acte que, segons denuncien els seus impulsors, va rebre moltes traves del govern local.