Un parc infantil del barri sense cap protecció. Foto: Twitter (@Torrassa12ca)

Protegir els infants de l’onada de calor instal·lant tendals o altres sistemes que facin ombra als parcs infantils. Això és el que demanen des de la Coordinadora d’Ampes Endavant de Collblanc-La Torrassa.

Des d’aquesta entitat remarquen que aquesta petició no és nova, sinó que fa tres estius que ho reclamen. De fet, recorden que l’Ajuntament ja anunciar el compromís d’instal·lar tendals a les zones de joc de les places Guernica i Vidrieries Llobregat en el consell de Districte del 19 d’abril del 2017, però que encara no ha fet res.

És per això que ara exigeixen que la instal·lació de tendals o altres mesures, com per exemple la plantació d’arbres, perquè als parcs infantils hi hagi ombres s’estengui a la resta de parcs infantils del districte.

Des de la Coordinadora d’Ampes afegeixen que, tenint en compte la falta d’àrees verdes i espais d’esbarjo que hi ha al barri, un dels més densament poblats d’Europa, i davant l’onada de calor que està patint la ciutat les darreres setmanes, el problema encara s’agreuja més.

EL PROBLEMA S’ARROSSEGA
Des d’Esquerra Republicana recorden que en els darrers anys han portat diverses mocions sobre aquest tema al Ple però “el govern socialista no acaba complint” i afegeixen que “cada estiu ens trobem amb la mateixa situació”. Per això demanen “millorar l’espai públic” instal·lant tendals o plantant més arbres.