Les naus que l’Ajuntament ha comprat per cinc milions d’euros. Foto: Google Maps

El govern de Núria Marín s’ha gastat cinc milions d’euros per comprar dues naus industrials a la Sareb per dedicar els terrenys que ocupen al Districte Cultural. Es tracta de dos edificis ubicats a la carretera del Mig, entre el barri de Sant Josep i Bellvitge, que ocupen 6.500 metres quadrats i 925 metres quadrats respectivament.

Des del consistori expliquen que l’objectiu és “dinamitzar el projecte del Districte Cultural” que impulsa l’Ajuntament, que considera que es tracta d’un projecte estratègic que té la cultura “com a motor de transformació i de creixement social i econòmic”. El govern de Marín ven el Districte Cultural com “l’emplaçament ideal per arrelar qualsevol projecte de cultura i innovació”.

Des d’entitats com Stop Massificació, però, consideren “vergonyós” que el govern de Núria Marín hagi fet aquesta despesa per comprar dues naus industrials al banc dolent, operació que defineixen de “maniobra immobiliària amb el pretext cultural” i afegeixen que, “si de veritat la cultura fos una prioritat”, l’Ajuntament invertiria més a conservar el patrimoni o destinaria més partides als equipaments culturals municipals.

En aquest sentit, alguns veïns recorden que el consistori va assegurar que les naus de la Cosme Toda es destinarien al Districte Cultural i, en canvi, ara s’estan enderrocant totes per fer-hi pisos. Per això moltes entitats consideren que aquest projecte només provoca gentrificació al barri i gira l’esquena als creadors culturals de la ciutat.