L’exnedadora ha acusat el president del club d’abusar sexualment d’ella. Foto: CNL’H

L’exnedadora professional Mireia Corachán, que va formar part del Club Natació L’Hospitalet, ha fet públic que Jordi Lorca, actual president de l’entitat, hauria abusat sexualment d’ella quan era el seu entrenador. Els fets haurien passat fa 18 anys, quan ella era menor d’edat i Jordi Lorca tenia uns 30 anys.

Els fets els va destapar el diari Ara el 26 de gener, recollint el testimoni de diverses nedadores que haurien patit abusos pel llavors entrenador. El passat dilluns 4, el mateix diari també va explicar que Corachán presentarà una demanda contra Lorca, que ara presideix l’entitat. Aquell dia, l’exnedadora va parlar a Catalunya Ràdio sobre els fets denunciats. Durant l’entrevista va explicar que ara sent vergonya d’ella mateixa perquè mentre hauria passat tot, 18 anys enrere, mai no es va atrevir a dir res al seu entrenador.

Corachán va assegurar que no només ella va ser víctima d’abusos, sinó que altres noies també ho haurien patit. L’exnedadora també va detallar un dels abusos: “Un dia vam anar al cinema, em va ficar la mà al cul i després a la vagina. Allò ho va veure molta gent i mai ningú no va dir res. I molts eren majors d’edat.” I afegia: “Jo he donat el meu nom, sembla que només m’ho hagi fet a mi, però ho ha fet a moltes altres. Hi ha molta gent que ho ha vist sempre. No callem. Diguem-ho!”.

CRISI INSTITUCIONAL
Tot i que Lorca va negar al diari Ara qualsevol incident i va assegurar que mai no va tenir cap relació sentimental ni física amb les nedadores del club, quan els fets van sortir a la llum tres dels cinc membres de la Junta Directiva del Club Natació L’Hospitalet van demanar-li que dimitís com a president de l’entitat. Davant la seva negativa, el tresorer, la secretària i una vocal van decidir presentar la seva dimissió per forçar la convocatòria d’eleccions per triar un nou president.

Dies després, Lorca, que ja ha estat apartat del Comitè de Natació de la Federació Catalana, va enviar una carta als socis on insistia en la seva innocència i demanava “respecte” pels seus drets, anunciant que seguirà exercint el càrrec de president fins que es convoquin les noves eleccions en un termini de tres mesos. L’encarregada de fer-ho serà la Junta Gestora que els socis hauran d’escollir el pròxim dia 18 en una assemblea extraordinària.