Salut vol descongestionar els CAPs fent les proves als casals de gent gran. Foto: HUB

El risc de rebrot a la ciutat continua sent molt elevat. La xifra se situa per sobre de 200, el límit que marca Salut abans de considerar que es pot descontrolar la situació. Per això, des de principis de mes es tornen a fer cribratges massius per detectar possibles contagis a la Florida. Les proves es fan al casal de gent gran de Pubilla Cases, on s’enviaran tots els contactes dels positius que apareguin.

L’objectiu d’aquesta mesura, que funcionarà fins que les dades del coronavirus millorin a la ciutat, és descongestionar els CAPs. Per això també es faran proves al casal de gent gran de Sant Josep, per atendre la gent del centre, i al casal Provençana, per als veïns de la zona sud. Per poder-se fer la prova cal demanar cita als CAPs per telèfon.

El Departament de Salut ho va decidir després de començar els cribratges massius als centres escolars del barri, que van començar amb 800 proves a l’Escola Joaquim Ruyra i l’Institut Eduard Fontserè. Després d’aquests dos centres, les proves es faran a totes les escoles de la Florida per detectar contagiats.

El centre més afectat del barri és la llar d’infants La Florida, que ha hagut de confinar tots els grups després de detectar un positiu. També se’n va detectar un a l’escola bressol municipal La Casa de les Flors. A més, els centres del nord de la ciutat són alguns dels més afectats pel que fa a grups confinats.

Així i tot, a principis de mes les dades situaven lluny el llindar que marquen les noves normes de l’Estat per confinar la ciutat. L’1 d’octubre, la taxa de confirmats per PCR per 100.000 habitants era de 256,6, lluny dels 500 que diu la llei.