Creu Roja ha atès més de 9.300 persones el 2020. Foto: Pau Massip

Creu Roja ha doblat el nombre de persones ateses a l’Hospitalet des de l’esclat de la pandèmia. Si el 2019 va proporcionar ajuda a unes 4.300 persones, del març al desembre de l’any passat va facilitar aliments i altres productes bàsics a 9.309 persones. El director tècnic local de Creu Roja, Alfons Molons, explica a Línia L’H que “han pujat moltíssim les intervencions” durant la pandèmia, sobretot entre els col·lectius més vulnerables.

Una de les àrees en què van abocar més esforços, i ho continuen fent, va ser en el repartiment d’aliments. En l’últim any, l’entitat ha repartit més de 667.000 quilos d’aliments, més de mig miler de targetes moneder per poder comprar menjar, i ha fet més de 10.000 lliuraments de productes de primera necessitat. Durant el pic de la pandèmia, Creu Roja es va instal·lar al Tecla Sala per poder fer les entregues d’aliments mantenint totes les mesures de seguretat i sanitàries i evitar que hi hagués aglomeracions. Ara, ho torna a fer des dels locals que l’entitat té repartits per diferents barris de la ciutat i segueix complint amb les mesures de seguretat per evitar aglomeracions en aquests espais.

PREPARAR-SE PEL QUE VE
Alfons Molons, director tècnic local de Creu Roja a l’Hospitalet, afirma que la pandèmia sanitària s’anirà acabant, però alerta que “la necessitat social es manté i la perspectiva és que vagi a més”.

Davant d’aquesta situació, l’entitat ja treballa en nous projectes per poder cobrir les necessitats que puguin tenir els veïns i veïnes de la ciutat. Però també reclama a les administracions que, “quan no hi hagi pressió sanitària, s’han de posar recursos a atenció social”. Perquè la situació de molts col·lectius, sobretot dels més vulnerables, encara es pot agreujar.

En aquest sentit, el Ple del mes de març va votar a favor de destinar 4,4 milions d’euros del romanent de tresoreria de l’Ajuntament a finançar les mesures del Pacte de Ciutat. Una de les partides més importants seran els 2,5 milions d’euros d’ajudes directes per a autònoms.