La cruïlla on l’entitat va fer l’estudi sobre l’ús de la bicicleta. Foto: La Saboga

Cada vegada hi ha més hospitalencs i hospitalenques que trien la bicicleta com a mitjà de transport. Concretament, l’augment és d’un 6,5% en comparació a les dades recollides el 2018. Així s’extreu de les dades que ha publicat l’entitat ecologista La Saboga, després de realitzar un estudi sobre l’ús de la bicicleta a la ciutat per tercer any consecutiu.

Gràcies a aquesta anàlisi, l’entitat ha pogut comprovar que l’augment de l’ús de la bicicleta a la ciutat ha incrementat més del doble en comparació amb l’estudi fet l’any passat.

A més, tenint en compte l’ús cada vegada més estès del patinet, aquest any també l’han inclòs a l’estudi. Segons les xifres publicades per l’entitat, si el 2018 els usuaris de patinet suposaven el 7% dels usuaris, aquest any la xifra s’enfila fins al 20%. Així doncs, per cada quatre ciclistes hi ha un usuari que fa servir el patinet.

MILLORAR ELS CARRILS BICI
Des de l’entitat també han calculat que l’ús del casc per part dels ciclistes creix, un 44% dels usuaris en fan servir.

Des de La Saboga adverteixen que aquesta és una xifra d’ús molt elevada en comparació amb aquells països europeus amb més tradició ciclista i consideren que és un mal indicador perquè significa que els ciclistes se senten més insegurs. Per això, insisteixen a reclamar que millori la qualitat dels carrils bici.

Sigui com sigui, aquestes xifres demostren que cada dia hi ha més veïns i veïnes de la ciutat que trien la bicicleta o el patinet com a vehicle per moure’s per la ciutat.