Els dos activistes a les portes de l’Audiència. Foto: Grup de Suport Laia i Lluís

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 12 mesos i un any i mig Laia Roca i Lluís Mollón, els dos activistes independentistes i veïns de Santa Eulàlia que van participar en la manifestació que es va fer a Barcelona el 25 de març de 2018 a la Delegació del govern espanyol per protestar contra la detenció de l’expresident Carles Puigdemont per part de la policia alemanya.

Finalment, el jutge només els va condemnar per desordres públics i va descartar el delicte d’atemptat contra l’autoritat, pel qual la Fiscalia demanava fins a sis anys de presó per a Lluís Mollón.

En la sentència, recollida per l’Agència Catalana de Notícies, el tribunal considera que els dos activistes sí que van “entorpir el pas dels vehicles policials” en dues ocasions, col·locant contenidors d’escombraries al mig del carrer per complicar el pas dels furgons dels Mossos d’Esquadra.

Tot i que l’objectiu de la defensa era aconseguir l’absolució, l’advocada que ha portat la defensa del cas, Laia Serra, celebra que “l’escenari més crític” quedés desterrat un cop es descartés el delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Com que no tenen antecedents i en tractar-se de penes de menys de dos anys, Roca i Mollón no hauran d’anar a la presó.

Un cop coneguda la sentència, els dos activistes asseguren que han estat “caps de turc d’un procés persecutori per sembrar la por, intimidar i intentar silenciar les legítimes aspiracions nacionals i socials” dels independentistes, però afegeixen que no es rendiran i que continuaran manifestant-se als carrers.