El tractament larvicida que s’aplica en embornals i altres racons. Foto: ACN

Les abundants pluges dels últims mesos i l’augment de les temperatures que es preveu per aquesta setmana faran que comencin a aparèixer els primers mosquits. Una de les espècies més empipadores és el mosquit tigre, que ja s’ha convertit en un habitual de les nostres contrades. Per això, des d’avui i fins dijous 21, el Servei de Control de Mosquits començarà a aplicar el tractament larvicida per reduir la presència d’aquest insecte a la ciutat.

Aquesta primera part del procés s’aplica fins a tres vegades a l’Hospitalet. Es fa als embornals, als parcs i jardins que estiguin oberts, en punts de la ciutat on s’aplica una vigilància especial i en zones de l’espai públic on es facin peticions puntuals a través del programa Widmos. L’objectiu és evitar que, amb l’arribada de la calor, neixin les larves que els mosquits han deixat en llocs humits.

Des del consistori expliquen que, de moment, no s’aplicarà el tractament en aquelles dependències municipals i en aquells parcs que continuïn tancats per la pandèmia del coronavirus. A més, demanen a la ciutadania que tingui cura d’aquells elements que tinguin a casa i que puguin ser hàbitats on els mosquits criïn, com per exemple testos amb aigua estancada, galledes o gibrells.