La Policia Nacional feia dos anys que estava investigant el cas. Foto: Jordi Marsal / ACN

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal i ha detingut 29 persones a L’Hospitalet. Aquesta estructura perfectament jerarquitzada va arribar a aconseguir més de 200.000 euros a través d’una plataforma digital de compravenda. Aquestes estafes massives van afectar a més de 400 persones de tot l’Estat.

Tot aquest grup, que tenia els càrrecs molt ben repartits, estava dirigit des de Nigèria, on hi hauria 136 persones més implicades que ara, els agents de la Policia Nacional han demanat a les autoritats locals que detinguin, ja que entre ells hi hauria els autors intel·lectuals dels delictes. Els agents ja han registrat 248 denúncies, que sumen més de 200.000 euros d’estafa. Per això han detingut 29 persones residents a l’Hospitalet com a autors dels delictes d’organització criminal, estafa, blanqueig de capitals i usurpació d’estat civil.

Els autors treballaven a través d’una famosa aplicació de compravenda i buscaven persones que venien telèfons mòbils d’alta gamma, televisors, drones o consoles. Llavors, els estafadors oferien una quantitat més elevada de la que proposaven les víctimes perquè aquestes acceptessin la seva proposta. Però llavors, ells demanaven que la víctima pagués les despeses d’enviament, de manera que ja guanyaven diners.

A més, també suplantaven la plataforma de pagament de l’aplicació, de manera que feien creure a la víctima que havia rebut els diners quan no era així. A més, quan rebien el paquet real, que no havien pagat, aprofitaven per vendre el producte en una botiga de segona mà, de manera que acabaven guanyant diners per tres vies diferents. Els agents han pogut desarticular aquesta organització després de gairebé dos anys d’investigació i seguiment dels sospitosos.