Una protesta dels agents de la Guàrdia Urbana. Foto: Pau Massip

El regidor de Seguretat de l’Hospitalet, Pepe Castro, aposta per recuperar la unitat d’intervenció de la Guàrdia Urbana. Es tracta de l’equip d’antidisturbis de la policia local, un grup que mai ha desaparegut del cos, però que ara està sota mínims amb només sis integrants.

En declaracions a Metrópoli Abierta, Castro espera tenir la unitat a punt a principis d’estiu per poder afrontar la fi de les restriccions imposades per frenar la pandèmia, com l’aixecament de l’estat d’alarma que va anunciar el president espanyol, Pedro Sánchez. El titular de Seguretat considera que la desescalada “no serà fàcil” i afegeix que “implicarà més vigilància”.

CANVIS A LA CÚPULA
L’encarregat de posar en marxa la unitat d’antidisturbis serà Ramon Dosaigues, que ha estat nomenat nou Intendent de la Guàrdia Urbana després de la jubilació de Francisco de la Torre, que va ocupar el càrrec fins al 28 de febrer. Dosaigues ha treballat més de dues dècades a la Policia Local del Prat, on era l’intendent en cap des del novembre de l’any 2018.

Des del Sindicat de Policia Local (SPL-CME) esperen que aquest canvi serveixi per prendre decisions necessàries per al cos, que els últims anys s’han anat posposant i han acabat convertint la Guàrdia Urbana de la ciutat en “un gran transatlàntic que va a la deriva”.