La protesta va entrar a l’obra i va aturar la feina. Foto: Stop Massificació

Una protesta convocada per la plataforma Stop Massificació va aturar durant una estona les obres de construcció que s’estan fent als terrenys de l’antiga fàbrica de ceràmica Cosme Toda. Amb aquest acte, convocat a mitjans de juny, els seus impulsors pretenien denunciar la massificació del barri i l’especulació urbanística d’un projecte que asseguren que està destruint un dels elements més importants del patrimoni arquitectònic, industrial i cultural de la ciutat com és l’antiga fàbrica de ceràmica Cosme Toda, d’on van sortir les peces hidràuliques que van decorar tants pisos de l’Eixample de Barcelona i que van ser un dels exponents del Modernisme.

Un centenar de persones es van concentrar davant les obres, que des del seu inici han anat revelant els túnels, pous i galeries que formaven el subsol de la fàbrica i que servien tant per emmagatzemar les matèries primeres com per coure i acabar les peces de ceràmica.

A la manifestació s’hi van sumar diferents col·lectius i entitats de la ciutat que reclamen un canvi de model al govern de Núria Marín. Defensen que l’especulació urbanística va en contra d’un model més sostenible de ciutat, sobretot si es té en compte que és una de les més densament poblades d’Europa.
Davant l’èxit de l’acció, Stop Massificació ja treballa per organitzar nous actes per donar a conèixer el projecte als veïns.