Imatge de les Festes de Primavera de l’any passat. Foto: Ajuntament

Miguel Ángel Rodríguez, més conegut com ‘El Sevilla’, serà l’encarregat de posar en marxa les Festes de Primavera. I és que el cantant dels Mojinos Escozíos, nascut a la ciutat, ha estat l’escollit per fer el pregó, que es farà a la plaça de l’Ajuntament el dijous 25 a les vuit de la tarda. A la mateixa hora començarà el Toc d’Inici i l’exhibició de la imatgeria festiva de la ciutat.

El divendres 26 serà el torn de la música i de la cultura, amb la Primavera arts de carrer, que, a partir de les 5 de la tarda, omplirà la plaça del Repartidor amb diverses activitats. A la nit, aquells que ho vulguin podran triar el concert d’Oques Grasses, al Parc de la Remunta, o l’espectacle de Rozalén, que omplirà La Farga amb la música més personal de l’artista. Als barris, la música al carrer també serà la protagonista amb el festival de música al carrer i els concerts al Parc de la Marquesa a Collblanc o el concert de Pau Alabajos al terrat de la biblioteca de Bellvitge.

El dissabte 27, des de les 11 fins a les 2, tots els veïns podran visitar l’Ajuntament durant la jornada de portes obertes. Pels que vulguin remullar-se, a la rambla de la Marina es farà la festa d’Aigües durant tot el dia. En canvi, els que prefereixin el foc podran participar en la Nit de foc infantil.

El diumenge 28 serà el dia de les tradicions populars que arrencarà amb la despertada dels trabucaires. Durant tot el matí, la plaça de l’Ajuntament acollirà la 29a Trobada de Gegants, que donarà pas a la jornada castellera. El punt final el posarà el correfoc, que arrencarà a les 9 a la plaça de l’Ajuntament i que s’acabarà amb els focs artificials, que tancaran quatre dies de festa.