Les pistes del Gasòmetre acolliran el nou poliesportiu de Santa Eulàlia. Foto: Arxiu

El Ple va aprovar el Pla especial urbanístic que ha de permetre construir el nou poliesportiu del barri de Santa Eulàlia al Gasòmetre. Aquest procés s’ha de fer per modificar els primers plànols projectats per l’Ajuntament, ja que aquests no incloïen la piscina que els veïns van aprovar que també ha de tenir el poliesportiu durant el procés participatiu que es va celebrar ara fa un any.

La proposta presentada pel govern municipal es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits excepte Esquerra, que es va abstenir per tal de reclamar que el procés inclogui les peticions de les associacions esportives i les associacions de veïns del barri. El nou poliesportiu que van aprovar els veïns i veïnes al procés participatiu ocuparà 17.000 metres quadrats i inclou dues piscines, un pavelló, vestidors, sala d’activitats, servei de bar i un aparcament soterrat. Aquest equipament substituirà el que actualment hi ha al carrer Jacint Verdaguer i que, com denuncien diverses entitats, està en molt mal estat de conservació.

Durant el debat de les mocions, el PSC va tombar la proposta dels republicans d’impulsar un nou Pla de protecció del patrimoni. A més, Esquerra també apostava per crear una comissió de seguiment formada per les diferents entitats i plataformes de defensa del patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat.

El govern de Núria Marín també va rebutjar la moció del Partit Popular que proposava que els representants dels diferents grups polítics municipals formessin part del Consell Esportiu de l’Hospitalet. A més del PSC, també van votar en contra d’aquesta proposta els regidors de Ciutadans i els de l’Hospitalet en Comú i només va rebre el suport d’Esquerra, que va aprofitar el debat per reclamar, de nou, que l’alcaldessa doni explicacions pel cas i es creï una comissió d’investigació.

Els regidors del Ple sí que van aprovar una moció presentada pels comuns per mostrar solidaritat i suport a la família de Pedro Álvarez, el jove que va ser assassinat l’hivern de 1992 a la ciutat i la família del qual continua lluitant als tribunals per aconseguir que es reobri la investigació del cas i el crim no quedi impune.