L’Ajuntament vol plantar cara als efectes de la pandèmia. Foto: Arxiu

L’Hospitalet va tornar a celebrar un Ple municipal després que la crisi sanitària obligués a suspendre el que s’havia de fer durant el mes de març. De fet, el Ple del passat 29 d’abril va ser el primer de la història de la ciutat que se celebra de manera telemàtica.

La crisi social i econòmica provocada pel coronavirus també va centrar bona part del debat polític. Un dels punts més importants que van aprovar els partits representats al Ple van ser les partides econòmiques que es destinaran a fer front a la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En total seran més d’1,3 milions d’euros que sortiran del fons de contingència que ja s’havia previst al pressupost municipal de 2020, i que hi destinarà mig milió d’euros. A aquesta xifra s’hi sumaran els 840.000 euros del superàvit del pressupost de l’any passat.

Això és només el 20% dels 4,2 milions de superàvit que van quedar dels comptes municipals del 2019. Per això, els partits van demanar al govern central que modifiqui la llei, que fins ara obliga a destinar aquests diners a pagar el deute municipal, perquè es puguin destinar més partides a fer front a les conseqüències derivades de la crisi provocada pel virus.

En aquest sentit, el mateix regidor de Planificació, Projectes Estratègics i Hisenda, Fran Belver, va dir que “el món local en vol més” i reclamaran al govern del PSOE que els permeti “invertir el 100% del superàvit” i fer servir els romanents de tresoreria per “contribuir a la reconstrucció social i econòmica” de l’Hospitalet.

UNIÓ DE TOTS ELS PARTITS
Durant el Ple, l’alcaldessa Núria Marín va remarcar la importància de sumar forces per crear un gran consens que ajudi a superar les conseqüències socials i econòmiques que provocarà el coronavirus. Per això va proposar un pacte local que sumi partits, patronals i sindicat.

A més, tots els partits van donar suport a una declaració institucional que va transmetre el condol als familiars de les víctimes i va agrair la feina feta als professionals essencials.