Cristian Alcázar després de ser escollit primer secretari del PSC de l’Hospitalet. Foto: PSC L’Hospitalet

Els dos regidors del PSC investigats per presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet han anunciat que deixen els seus càrrecs a l’ens. En un comunicat enviat ahir a la nit, Cristian Alcázar, primer secretari del PSC a la ciutat, explicava que ha decidit “renunciar a la representació de l’Ajuntament en el si del Consell Esportiu per tal de facilitar la investigació i poder preparar” la seva defensa davant la investigació que està duent a terme el jutjat número 2 de la ciutat.

Així doncs, Alcázar renuncia al seu lloc de vocal a la Comissió Directiva del Consell Esportiu de l’Hospitalet, ens que havia presidit fins al maig de l’any passat. En el document, el regidor del PSC no diu que deixi les seves responsabilitats al govern, on és segon tinent d’alcalde i gestiona l’àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat.

Qui sí que deixa tots els seus càrrecs polítics és Cris Plaza, l’altre regidor que va ser detingut per la Policia Nacional en el marc de la investigació sobre les presumptes irregularitats econòmiques en la gestió del Consell Esportiu. En un altre comunicat també publicat ahir a la nit, Plaza explica que ha decidit renunciar a la presidència de l’ens i al càrrec de regidor d’Esports “mentre duri la investigació”. En declaracions a Línia L’H Plaza ha explicat que manté el seu càrrec com a regidor del Districte VI (Bellvitge i Gornal).

En cap cas ni Alcázar ni Plaza deixen els seus càrrecs de regidor al Ple ni abandonen el grup socialista municipal de l’Hospitalet, de manera que el govern local liderat per Núria Marín manté la majoria absoluta a l’Ajuntament riberenc.

Aquestes dimissions es van conèixer hores després que Jaume Graells, que va denunciar el cas a la policia després d’avisar l’alcaldessa sobre les presumptes irregularitats al Consell Esportiu, anunciés que també renunciava a les seves responsabilitats de govern com a sisè tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea d’Educació, Esports i Joventut, així com a la vicepresidència de la Comissió Directiva del Consell Esportiu de l’Hospitalet.