Un grup d’agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat van acampar a la plaça de l’Ajuntament per reclamar al govern de Núria Marín millores laborals i, sobretot, que augmenti el nombre de patrulles que hi ha a la ciutat.

La concentració, que va arrencar el 21 de maig i que es va acabar el dia 25, la va impulsar la secció local del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra, que fa mesos que té una batalla oberta amb el govern local sobre les condicions laborals dels agents de la Guàrdia Urbana. De fet, aquest mateix sindicat ja va reclamar aquestes mateixes millores en una manifestació a les portes de l’edició d’enguany del Mobile World Congress.

Els agents expliquen que, per la falta d’efectius, pateixen més agressions i denuncien que, a la segona ciutat del país, a les nits només hi ha tres patrulles per a 260.000 habitants.

RESPOSTA CONTUNDENT
Davant d’aquestes reclamacions, que van coincidir amb els últims dies de la campanya electoral de les eleccions municipals del 26-M, el primer tinent d’alcalde, Francesc Belver, va dir en declaracions a L’HDigital que aquest és “un sindicat minoritari que no va tenir presència a la signatura fa dos mesos del conveni col·lectiu que han ratificat la resta de sindicats”.

Belver també va criticar els representants dels treballadors i va dir que van “utilitzar la campanya electoral per donar-se visibilitat en l’àmbit polític”.

De fet, segons el representant del PSC, totes les reclamacions que fa el sindicat, que ha mantingut alguna trobada amb el govern de Marín, són de caràcter econòmic.