Marín ha arrasat a la ciutat. Foto: Arxiu

El PSC fa bons els pronòstics i aconsegueix recuperar la majoria absoluta a la segona ciutat de Catalunya.

Núria Marín millora els resultats del 2015 i, amb més del 95% escrutat, assoleix els 14 regidors que li asseguren la majoria absoluta amb més de 40.000 vots i més d’un 43% de vots.

La segona sorpresa la protagonitza Esquerra Republicana, que passa a segona força després d’aconseguir cinc regidors, tres més dels que ha tingut aquest mandat. Els republicans sumen més de 15.400 vots, més del 16%.

Amb aquests resultats, Ciutadans passa a ser tercera força tot i mantenir els quatre regidors que va aconseguir ara fa quatre anys.

Qui tampoc millora resultats és L’Hospitalet En Comú Podem, la nova marca de Canviem L’H, que iguala els tres regidors que va tenir ara fa quatre anys però que passa de tercera a quarta força.

L’últim partit que aconsegueix representació al Ple és el PP, que amb poc més del 5%, aconsegueix mantenir Sonia Esplugas com a representant.

Qui no aconsegueix entrar al Ple és Jordi Monrós, cap de llista de Junts per L’Hospitalet ni la CUP, que de fet queda per darrere de Vox, que aconsegueix més del 3% dels vots després de rebre més de 3.000 vots.

Finalment, la participació ha arribat al 57,43%.