El seleccionador estatal femení de bàsquet és al Japó. Foto: FEB

Els plans esportius estivals de Lucas Mondelo i Paula Crespí, els dos hospitalencs que tenen garantida la seva presència als Jocs Olímpics de Tòquio, van saltar pels aires a finals del mes passat. I és que dilluns 30 de març el Comitè Olímpic Internacional (COI) va anunciar que, degut a la situació mundial del Covid-19, la cita que s’havia de celebrar a la capital nipona s’ajorna a l’estiu de l’any que ve (entre el 23 de juliol i el 8 d’agost).

La situació que viuen, però, no podria ser més diferent. Mondelo, des de fa gairebé un any, viu al Japó (a Nagoya, una ciutat situada a uns 350 quilòmetres a l’oest de la capital), on entrena un equip de la màxima categoria d’aquest país, les Toyota Antelopes. De fet, en declaracions de les quals s’han fet ressò els principals diaris esportius estatals, Mondelo explica que contractualment s’havia de quedar a Nagoya per fer la post temporada amb el seu equip i que tampoc volia tornar a casa perquè no podria estar amb els seus pares. El tècnic defensa l’ajornament dels Jocs, que ara mateix coincidirien amb l’Eurobasket de l’any que ve.

Crespí, per la seva banda, viu la situació des de casa seva, a Santa Eulàlia. La waterpolista, en un vídeo publicat al perfil d’Instagram del seu equip, el CN Sant Andreu, defensa que la suspensió és una bona decisió perquè “és un motiu de salut global” i que no només afecta els esportistes, sinó tothom que està implicat d’alguna manera en la seva organització”.

I MARÍA VICENTE?
Aquest ajornament olímpic, però, pot dibuixar un nou escenari per a María Vicente, que no contemplava ser a Tòquio com una prioritat en aquest 2020 (la competició que estava preparant era el Mundial sub20, que s’havia de disputar a Nairobi i que també s’ha ajornat), però que davant d’aquest nou escenari, amb un any més de preparació, podria canviar de parer.