El tècnic, en un dels partits de preparació del campionat. Foto: FEB

Guanyar el tercer Eurobasket. Lucas Mondelo vol afegir un títol més a les seves vitrines i podria aconseguir-ho a principis del mes que ve. El combinat que entrena l’hospitalenc és un dels clars favorits al triomf d’aquesta cita, que arrencarà el pròxim dijous 27, i que es disputarà entre Letònia i Sèrbia. La selecció espanyola jugarà la primera fase contra Ucraïna, la Gran Bretanya i les amfitriones, mentre que després dels encreuaments, les campiones d’Europa es coronaran el diumenge 7 de juliol.

Mondelo encara està acabant de perfilar la llista de jugadores amb què comptarà per al campionat continental, però no hi faltaran noms com Sílvia Domínguez, Anna Cruz, Laia Palau, Marta Xargay o Astou Ndour, jugadores que han format la columna vertebral de les convocatòries de Mondelo en cites continentals, mundials i olímpiques.

DE KURSK A NAGOYA
Aquest 2019, però, serà un any de canvis per a Mondelo, que durant el mes passat va anunciar el seu compromís amb les Toyota Antelopes, un equip de la localitat japonesa de Nagoya.

En la seva nova aventura, l’entrenador coincidirà amb un conegut seu, Iván Torinos, que fins ara era el primer entrenador que l’equip nipó i que s’integrarà a l’staff tècnic que encapçalarà l’hospitalenc.