L’hospitalenca segueix triomfant. Foto: Twitter (@MVicentePodium)

María Vicente continua demostrant, en cada prova que disputa, que no és una promesa, sinó una realitat. L’atleta de l’equip Nike va proclamar-se campiona d’Espanya d’heptatló absolut (en el seu palmarès ja hi havia títols en categories de base en aquesta disciplina, i durant aquest mateix estiu es va proclamar campiona d’Europa de la modalitat en la categoria sub 20 i plusmarquista estatal absoluta) el primer cap de setmana d’aquest mes a l’Estadi Olímpic Camilo Cano de la Nucia (Alacant).

L’atleta va completar la combinada amb 5.615 punts (lluny dels 6.115 que va obtenir en el campionat europeu disputat a Boras durant el mes de juliol), un resultat de 120 punts més que el de la segona classificada, Valvanuz Cañizo, mentre que la tercera en discòrdia va ser Mar Vico. Tot i això, en una publicació al seu perfil d’Instagram, deia estar “contenta per haver aconseguit el meu primer or en un Campionat d’Espanya absolut, però no satisfeta amb les meves marques”.

Aquest estatal, a més, va significar el punt final de la temporada 2018-19 per a l’hospitalenca de 18 anys (la de la seva explosió mundial definitiva), que en el mateix text deia que ara el que farà és “descansar per recarregar piles i afrontar amb molta força els reptes del nou curs”.