Els de Risueño segueixen preparant la fase d’ascens, que es jugarà al Municipal de Badalona. Foto: CELH

Els dies van passant i les sessions d’entrenament a la Feixa Llarga també: cada cop falta menys per a l’hora de la veritat, per als dos partits (en el millor dels casos) que han de resoldre si l’Hospi torna a Segona Divisió B després de passar les últimes tres temporades al grup 5 de Tercera Divisió.
L’Estadi Municipal de Badalona serà l’escenari del play-off exprés organitzat per la Federació Espanyola de Futbol, on es decidirà quin dels quatre aspirants promociona a la categoria de bronze del futbol estatal. Els riberencs jugaran el primer partit contra el Sant Andreu (el dissabte 18 d’aquest mes a les vuit del vespre), mentre que en cas de superar aquest enfrontament contra els barcelonins, el cap de setmana següent (el dissabte 25, en el mateix horari de les vuit del vespre) es jugaria la possibilitat de pujar contra l’equip que superi l’altre emparellament, el Terrassa o l’Europa, que jugaran la seva semifinal el diumenge 19.

“Les primeres setmanes vam posar molt l’accent en el treball físic, però ara ja té molta més presència la pilota i aspectes tàctics i de joc”, apunta l’entrenador riberenc, Jonathan Risueño, a Línia L’H. L’entrenador ha pogut comptar amb tots els seus homes i destaca que fins ara no ha hagut de lamentar cap contratemps en forma de lesió. “Tots estem bé, afortunadament”, afegeix.

El tècnic, però, no està del tot satisfet amb el format de competició proposat per la RFEF. “És injust per als equips que hem estat campions, perquè en una temporada normal el nostre camí cap a l’ascens hauria estat un altre. Tenim la sensació que perd valor el fet d’haver quedat en primera posició”, lamenta.

Sigui com sigui, el preparador valencià mira ja cap a la fase, que diu que s’ha d’afrontar “partit a partit, pensant només en el primer, contra el Sant Andreu. No tindria cap sentit destinar temps en pensar en el de la setmana següent”, apunta.

SENSE PÚBLIC
El que també és oficial és que els partits es disputaran sense aficionats a les graderies de l’estadi badaloní, tot i que el tècnic de l’Hospi havia manifestat a aquesta publicació que li hauria agradat que la parròquia hospitalenca tingués l’oportunitat d’acompanyar la plantilla.

D’aquesta manera, l’única manera de seguir els partits serà a través de la plataforma d’streaming Footers. El play-off exprés es presentarà oficialment el dimecres 8 al mateix estadi.