El complex compta amb 14.000 metres quadrats d’espais. Foto: Ajuntament

Després d’anys de demandes per part dels veïns i les entitats del barri, el Gornal ja compta amb el seu poliesportiu. El Complex Municipal Europa-Gornal obert avui les seves portes, un equipament que també acull el centre de formació i promoció econòmica Gornal Activa i el Centre de Formació i Dinamització Esportives. “Aquest és un edifici obert als ciutadans, a les empreses, als emprenedors, als sindicats i a les entitats”, assegura l’alcaldessa, Núria Marín.

El nou edifici, que s’alça en una parcel·la municipal de 7.900 metres quadrats entre els carrers de l’Apestradora, de Narcís Monturiol i de Can Tries, ha tingut un cost de 16.248.283 euros. El 50% del Centre de Formació i Dinamització Esportives i el centre de formació Gornal Activa l’ha finançat el programa Urban –fons FEDER-Catalunya 2007-2013–. La construcció del Complex ha comptat també amb una subvenció de la Diputació d’uns 4 milions d’euros. La inversió municipal ha estat, en aquest sentit, de 7,9 milions d’euros en total.

El nou poliesportiu compta amb una piscina coberta climatitzada de 25 per 12,5 metres, una sala de gimnàstica de 540 metres quadrats, sales de fitness i fins i tot un espai perquè la Colla Jove dels Castellers de l’Hospitalet s’hi instal·li, entre altres. De moment, més de 2.700 hospitalencs ja s’han registrat per inscriure’s al nou complex.