Els blancs, eufòrics celebrant l’ascens. Foto: CBLH

Sis anys després, el Torrons Vicens CB l’Hospitalet tornarà a LEB Plata. L’equip va arrodonir un any sensacional amb l’ascens, després de guanyar els tres partits de la fase final d’EBA que es van disputar entre els dies 20 i 22 d’aquest mes al Nou Pavelló del Centre.

La victòria contra el Globalcaja Quintanar de Conca (73-63) va ser el 29è triomf en 31 partits aquest curs. Els de Jorge Tarragona van començar el partit molt encertats, però els manxecs van aconseguir tornar-li l’emoció al partit reestablint la igualada al descans. Tot i això, l’equip va mantenir el cap fred i va començar a distanciar-se en el marcador, amb una renda de sis punts al tercer quart que s’ampliaria fins al 10 al final del matx. A més, el sistema defensiu de l’equip va deixar els visitants en un pobre 4 de 26 en triples. Gabriel Díaz i Edgar San Epifanio van ser els dos grans noms propis del partit amb 25 i 26 de valoració respectivament.

L’ARACENA, A PUNT
Igualment excel·lent ha estat la temporada de l’Aracena Collblanc, que va haver de viatjar a Plasencia (Càceres) per jugar-se l’ascens. Els de Josep Maria Marsà van perdre el primer partit contra el Seguros Soliss de Ciudad Real –l’equip que va aconseguir la plaça d’ascens del seu grup– i malgrat que van aconseguir dues victòries per tancar la competició, no van tenir suficient per aconseguir el sorpasso i pujar de categoria.