La ja tradicional foto del conjunt vencedor amb l’alcaldessa. Foto: CBLH

L’NBA Global Academy Australia va fer bons els pronòstics que l’apuntaven com a campiona i va adjudicar-se la 41a edició del Torneig Internacional Júnior de l’Hospitalet, la gran cita del bàsquet formatiu de principis de cada any.

El conjunt australià, liderat pel prometedor Josh Giddey, va completar una participació immaculada, amb un ple de victòries, derrotant el FC Barcelona a la gran final (93-74), disputada el passat dilluns 6. El combinat oceànic es va plantar a l’Hospitalet amb una selecció dels millors jugadors de la categoria júnior d’aquest país.

Fora del podi, la tercera posició va ser per al Baskonia, mentre que en quarta posició va acabar el Basket Zaragoza, que en els darrers anys ha apostat fort pel bàsquet base. El Partizan i la Penya van ser cinquè i sisè, respectivament, mentre que el conjunt local, el CB l’Hospitalet, va tancar el seu campionat amb una victòria contra la selecció de la Xina (94-66) que torna a fer que no acabi en l’última posició.

ELS PREMIATS
A banda de Giddey, el cinc inicial del campionat va incloure Aitor Etxeguren, Agustín Ubal, Bennedict Mathurin i Stefan Todorovic en el cinc ideal. Aquest serbi, a banda de la seva inclusió en el millor quintet, va ser el vencedor del concurs de triples, mentre que el tècnic baskonista Miguel Ángel Hoyo va ser escollit millor entrenador del torneig. Guillem Torrent va ser triat millor jugador del CBLH.